Wednesday, March 30, 2011

Semangat Hilang Sekejap

Lama jugak aku tak update blog aku. Ouh, bukan lama jugak. Sangat lama aku tak update. Sejak dari peristiwa yang jadi dulu membuat aku membawa hati dan malas nak bersosial lagi. Sampailah kepada pembaikan keadaan yang aku ingatkan keadaan dah baik rupanya aku masih dikelilingi hipokrit yang munafik. Takpelah. Cukup cukuplah membawa hati. Sekarang aku nak kembali kepada blog semula. Blog ni tak salah apa pun.

Finally, i have submitted my thesis in. Lama jugak masa yang aku ambil sebenarnya. Tanpa bantuan kewangan, haih.. aku memang kadang-kadang rasa tertekan dan hampir putus asa. Bukan senang hidup menjadi seorang aku. I have to say thank you to Carrie Underwood. Orang yang banyak memberi aku semangat di hujung-hujung pengajian aku. Tanpa Carrie Underwood aku rasa agak sukar untuk aku teruskan thesis aku. Mungkin aku boleh share sikit nasihat dia

Temporary Home - Carrie Underwood

"This is my temporary home
It's not where I belong.
Windows and rooms that I'm passin' through.
This is just a stop, on the way to where I'm going.
I'm not afraid because I know this is my
Temporary Home."

Sebenarnya banyak kali Carrie Underwood bagi aku nasihat macam ni. UTM is just my temporary home. Proven. Now i am no longer there. Part of me actually misses the stuff in AMTEC and UTM and KTC. However, part of me is just too grateful to be out of the madness and i certainly do not need any extra commotions. Oh yeah.. sebenarnya bukan Carrie Underwood sorang je yang bagi semangat pada aku. Ever heard of Will Shuester? This guy teamed up with Puckermann for a beautiful rendition of over the rainbow, originally by Judy Garland.

Over The Rainbow - Micheal Shuester

Somewhere over the rainbow
Skies are blue,
And the dreams that you dare to dream
Really do come true.
Somewhere over the rainbow
Bluebirds fly.
Birds fly over the rainbow.
Why then, oh why can't I?

So i think i have no reason to quit. If blue birds can fly over the rainbow, why can't i? I think that these people really made an impact on me. When sometimes you're feeling down low, when u think the world is turning it's back on you, these are the people who were there, picking me up and giving me strength. And Smokie Norful too. Smokie Norful's song is excellently brilliant. Serious. Kalau korang tak pernah dengar tu aku tak berapa pelik sangat la. Bukan taste rakyat Malaysia. Dan aku tak nak pun letak kat blog aku lirik lagunya. Takut nanti jadi isu pulak.

Who am i kidding..??? Diorang semuanya artis. But having said that, lagu lagu diorang memang banyak bagi semangat. But of course, aku ada orang yang sentiasa ada di belakang aku untuk sentiasa memberi aku semangat dan kekuatan. Ironically, our song is on. Well, sometimes annoying and overbearing but most of the times being just there and knowing what is it that i need to hear. Kadang-kadang dengan cuma duduk tak berkata apa aku rasa lega dan aku tau dia tengah memberikan semangat tanpa perlu berkata apa-apa. It's like saying inside "you will be okay as long as i am here with you". How strong is that. Aku cuba untuk menjadi seorang kawan yang baik. Mungkin lepas ni agak susah kita nak berjumpa lagi. But, to know that i have someone like u by my side all along, i am blessed. I wish i could also be there for you as you did for me.

Sejauh mana pun kita pergi, kita masih lagi tetap atas planet yang sama kan. It's never too far away.

Apasal la mode senti ni. Stress plak aku.


..

3 comments:

ayen =D said...

entahnya-
mode senti tak memasal-
padahal baru kejap tadi pun pemberi komen ni tulis di blog sendiri dengan senti gak kan- apa hal

jom bersuka ria!

aimi said...

kuat kan semangat abg azwa..jgn senti2..idup mst hepy..~SENYUM SOKMO~

Batu Bata said...

senyum dan senti.. kan senada seirama..